Diyarbakır İl Koordinatörlüğü

Cumhurbaşkanı Erdoğan TKDK Yatırımlarının Açılışını Yaptı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mayıs Pazar günü Diyarbakır’da katıldığı programda 32’si TKDK yatırımları olmak üzere 116 projenin açılışını gerçekleştirdi. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan katıldı.

Açılışı gerçekleştirilen 116 projenin 32’sini IPARD fonlarınca desteklenen TKDK yatırımları oluşturdu. Bu 32 yatırımın 18’i hayvancılık, 5’i gıda işleme ve pazarlama, 3’ü arıcılık, 3’ü kırsal turizm ve 3’ü de yerel ürünler sektörlerinden gerçekleştirildi. Bu projelerin yatırım tutarı ise 58 milyon TL’dir.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün açılışını yapacağımız hizmetlerin bedeli 558 trilyon lirayı geçiyor. Diyarbakır değişim yaşıyor. Biz birleştirmek için varız. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım ise “Diyarbakır’da 2023 hedeflerinin gerçekleşmesine katkısı olacak 116 yatırımı bugün hizmete açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulaştırmadan enerjiye, eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, gençlik merkezlerinden spor tesislerine, sosyal konut ve hizmet binaları gibi birçok alanda toplam 558 milyon liralık bir harcamayla bu yatırımı ilimize kazandırıyoruz.” dedi.

Diyarbakır’a 274 Milyon liralık yatırım

TKDK, Diyarbakır’da 2011 yılından bu yana 156 adet projeye, 112,4 milyon Lira destek sağladı. Bu projeler ile yatırımcıların katkılarıyla birlikte toplamda yaklaşık 274 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. Bu işletmelerde 528 kişiye istihdam sağlandı.