Diyarbakır İl Koordinatörlüğü

Leader Toplantısı Diyarbakır’da Yapıldı


      

       Geri kalmış bölgeler için geliştirilen bir kırsal kalkınma programı olan 'Leader'toplantısı Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

       Bir otelde düzenlenen toplantıya, Diyarbakır Vali yardımcısı Kürşat GÜLERYÜZ, Dicle Kaymakamı Feremez BABAT, Çüngüş Kaymakamı Ahmet BAŞER, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan ATALAR, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan MARAL, STK temsilcileri ziraat mühendisleri ve vatandaşlar katıldı.

       Toplantı öncesi basın mensuplarına 'Leader' ile ilgili bilgi veren Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Hikmet Güneş, 'Leader' yaklaşımının, AB ülkelerinde çokça uygulanan, devletlerin sunmuş olduğu imkanlardan yeteri düzeyde faydalanamayan bölgeler için geliştirilmiş bir kırsal kalkınma programı olduğunu söyleyerek "Bugün yeni programı biz burada yani ilimizde de uygulayacağız dedi. Program ile ilgili bilgi veren Güneş; Programın esası, kamu sivil toplum ve özel sektörün bir araya gelerek mikro düzeyde kırsal kalkınma stratejilerinin hazırlanmasını esas almakta. Hazırlanan kırsal kalkınma stratejilerine uygun da projeler desteklenecek. İlimiz için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından görevlendirilen planlama uzmanı tarafından Çüngüş, Çermik, Eğil, Dicle, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçelerimizde inşallah biz bu programı uygulamaya başlayacağız. Buralarda kurulacak yerel kalkınma dernekleri, yerel eylem grupları, kendileri proje alıp değerlendirebilecekler. Kurumumuza sunulacak projelere referans olmak sureti ile bu projelere öncelik verilmesini sağlayabileceklerdir" dedi.




Tkdk Diyarbakır İl Koordinatörü Hikmet GÜNEŞ'in yapmış olduğu röportaj aşağıdaki linki tıklıyarak izliyebilirsiz.
https://www.youtube.com/watch?v=cQMTacaepzU