Diyarbakır İl Koordinatörlüğü

TKDK Diyarbakır İl Koordinatörlüğü 15 Temmuzda Şehitler Parkında


TKDK Diyarbakır İl Koordinatörlüğü 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. Yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde 250 metre yürüyüşe İl Koordinatörlüğümüz peronelleri tüm kadro katıldı. Daha sonra 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen demokrasi, nöbetinde stant kurdu.

 

Demokrasi nöbetinde Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra eşi Hanımefendi Ayşe Güzeloğlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Vali Yardımcıları Kürşat Güleryüz, Tuğba Koşal ve Mehmet Çağrı Özpolat, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Mehmet Özel, Bağlar İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü Hikmet GÜNEŞ ve kurum müdürleri, 15 Temmuz şehitlerimizin yakınları ve on binlerce Diyarbakırlı katıldı.

 

Demokrasi nöbeti saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilaveti ve  duaların ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbetimiz hayırlı olsun. Bu duruşunuz, dimdik ayakta imanınızla meydanları dolduruşunuz, hainlere ders olsun. Sizlerin bu imanlı duruşuyla bugün Diyarbakır tarih yazıyor. Meydanlarda sokaklarda evlerde ve balkonlarda şanlı bayrağıyla, inancıyla ve imanıyla Diyarbakır bir destan yazıyor. Tıpkı bir yıl önce 15 Temmuz ihanet ve hain darbe girişiminde bu ülkenin her bir köşesinde imanlarıyla meydanları dolduran tanka, topa ve tüfeğe sadece imanlı göğsüyle durarak onların karşısında eliyle imanıyla ve dik duruşuyla ve onları alt eden bütün kahramanlar gibi Diyarbakır’ın kahraman evlatlarına da selam olsun. Sizler bu dik duruşunuzla, bu onurlu duruşunuzla bu vatanın bölünmeyeceğinin, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar bölünmenden gideceğinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olacağının en açık ve en güçlü göstergesisiniz. İmanınızla ve duruşunuzla bu ülkenin geleceğe kararlı ve emin adımlarla yürüyüşünün yenilmez ve yıkılmaz temsilcilerisiniz.

 

Bir yıl önce o meşhum gecede bu milleti alt edeceğini, Cumhurbaşkanı’nı, meclisini ve devletini yok edeceğini düşünen hainler Türk milletinden inanılmaz ve beklemedikleri bir ders aldırlar.

 

Bir yıl önce o meşhum gecede bu milleti alt edeceğini, Cumhurbaşkanı’nı, meclisini ve devletini yok edeceğini düşünen, hainler Türk milletinden inanılmaz ve beklemedikleri bir ders aldırlar. Bu dik duruş, bu onurlu duruş bizim birlikte yaşamamızın ve geleceğe kararlı yürüyüşümüzün en büyük güvencesidir. Ben bu gece bir yıl önce bu duruşlarıyla hinlerin kurşunlarıyla şehadete giden 15 Temmuz şehitlerimizi ve bu aziz vatanın birlik ve beraberliği için toprağın altına kefensiz yattan ve şehadet mertebesine erişen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Kahraman gazilerimize de sağlık ve sabır diliyorum. Bilinmelidir ki bu milletin her bir ferdi, her bir evladı söz konusu olan vatan, devlet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez ve geri durmaz temsilcileridir. Bizim inancımızın en büyük makamı şehadettir. Biraz önce okunan Kuran-ı Kerimde Cenab-ı Allah şehitler ölmez diyor.

 



İşte bugün Diyarbakır’da on binler tarih yazdı. Dimdik duruşları ile dosta güven düşmanına ürperti saldı.

Yapılan konuşmanın ardından demokrasi nöbetine katılanlar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu konuşmayı canlı takip ettiler.

Demokrasi nöbetinde saatler 00.13’ü gösterdiğinde şehitlerimizin anısına camilerden sala verildi.