Diyarbakır İl Koordinatörlüğü

TKDK Diyarbakır İl Koordinatörlüğü 7’nci Karpuz Festivalinde Stant Açtı


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen "Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri" kapsamında Diyarbakır Karpuz festivali düzenlendi.



Festivale; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır İl Koordinatörü Hikmet Güneş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve kamu kurum müdürleri katıldı.



Bu sene 7’ncisi düzenlenen festivalin açılışında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar birer konuşma yaptı.
Festivalde konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Diyarbakır, büyük bir geçmişin, çok köklü bir tarihi inanç ve medeniyet geçmişimizin, bir büyük şehridir. 33 medeniyetin izini taşında, toprağında, insanında bulacağınız bir kadim kültür ve irfan şehri, o anlamda baktığımız zaman Diyarbakır Türkiye’mizin mührü, Türkiye’mizin kalbi, Diyarbakır’da var olan yaşayan bütün değerleri yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak, bu birikimi canlı tutmak şüphesiz bizlerin ödevi bir de en önemli mesuliyetidir. Diyarbakır’ı tanımak ve anlamak adına, Diyarbakır’ın birlik ve beraberliğimize kattığı ortak ruhu zenginleştiren varlıkları yerinde görmek adına, bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Türkiye’nin her köşesindeki değerli hemşerilerimize de Diyarbakır’a gelin Diyarbakır’ı görün, hissedin ve yaşayın diyoruz. 2 peygamberin, yüzlerce sahabenin, hak aşığı ve Allah dostu nice gönül insanının irfan ve bu noktada buluştuğu mekân olan Diyarbakır, 639 yılından bu yana İslam ile şereflenen bir kutsal beldedir." dedi.



Konuşmaların ardından protokol daha sonra dereceye giren karpuz üreticilerinin ödüllerini takdim etti. 52 kiloluk karpuzu ile birinci olan Adil Aydın’a 5 bin lira ve altın, 50 kilo 100 gram ağırlığındaki karpuzuyla Hamit Atlı 2’inci olurken, oğlu Mehmet Atlı da 49 kilo 900 gramlık karpuzuyla üçüncü oldu.
Tarım ve Kırsal Kalınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır İl Koordinatörlüğünün de stand açtığı Festival, fotoğraf sergisi ve Karpuz Koşusu etkinliğiyle devam ederken, protokol üyeleri daha sonra karpuzdan oluşturulan Türk Bayrağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.




Cimer