Diyarbakır İl Koordinatörlüğü

DİYARBAKIR TARIM FUARI 9. KEZ KAPILARINI AÇTI


       Diyarbakır 9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı, 4 Nisan Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilerine açtı. 122 firmanın katılım sağladığı fuarda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörlüğü bir tanıtım standı açarak yer aldı.

       TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’nde, TÜYAP ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği işbirliğiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve birçok kurumun desteğiyle düzenlenen fuar, tarım sektörünün temsilcilerini bir araya getirdi.

       Diyarbakır fuarını ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Diyarbakır’da IPARD I ve IPARD II projeleri kapsamında 187 proje için 280 milyon TL civarında yatırım yapılmasını sağladığını vurguladı. Bu projelere 140 milyon TL civarında hibe ödemesi gerçekleştirileceğini ifade eden Coşkun, söz konusu ödemelerin 115 milyon TL’sinin yapıldığını kalan kısmında 2018 yılında yapılacağını söyledi.

TKDK standına katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, ziyaretçilere kurum ve destekleri hakkında sunumlar eşliğinde bilgi verildi. 4-8 Nisan tarihleri arasında kapılarını açık tutacak fuarda, 09.30 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere kuzu, buzağı, oğlak teşrif ve güzellik yarışmaları gibi etkinlikleri izleme imkanı sunulacak.

Cimer